ΥΛΙΚΑ
800 γρ. φιλέτο βοδινό
μπράντυ ή κονιάκ
300 ml ντεμί γκλας
αλάτι
ελαιόλαδο
βούτυρο
10-15 γρ. κόκκοι πιπεριού πράσινοι-μαύροι
30 γρ. βούτυρο
40 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Πατάτες Αννα
400 γρ. πατάτες
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
- Καθαρίζουμε, και κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο-βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά στην κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
3. Αφαιρούμε όση λιπαρή ουσία παρέμεινε, προσθέτουμε το μπράντυ και ανάβουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκούρο φον μόσχου ή ντεμί γκλας στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για ακόμη λίγο ελέγχοντας το αλάτι.
4. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια στη σάλτσα, για να δέσει. Προαιρετικά, ανοίγουμε το χρώμα της σάλτσας με λίγο κρέμα γάλακτος.
Για τις πατάτες Άννα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
2. Τις βάζουμε σε μία λεκάνη χωρίς να τις πλύνουμε και τις ανακατεύουμε με λίγο λαμπικαρισμένο βούτυρο.
3. Παίρνουμε μικρές φόρμες σε σχήμα κύκλου, βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τις φέτες της πατάτας με κυκλική φορά, έως ότου γεμίσει η φόρμα. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο.