ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γάλα
100 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα guanaja 70% κακάο, Valrhona, τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τη βανίλια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτό λίγο από το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85º C, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας αδειάζοντάς το τελείως με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας και γεμίζουμε 6 κούπες του καφέ.
Διατηρούμε στο ψυγείο.