ΥΛΙΚΑ
175 γρ. πένες
4 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
χυμό από μισό λεμόνι
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
200 γρ. τόνο κονσέρβα σε αλατόνερο
στραγγισμένο και κομμένο
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένακαι πλυμένα
1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1. Βράζουμε σε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
2. Τα ανακατεύουμε με μια ποσότητα από τη μαγιονέζα.
3. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν
4. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές και τα κομματάκια του τόνου.
5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίχνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγιονέζα στη σαλάτα και τη σερβίρουμε σε ρηχή σαλατιέρα, απλωμένη πάνω στα φύλλα του μαρουλιού και γαρνιρισμένη με τις αντσούγιες.