ΥΛΙΚΑ
200ml ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200ml κόκκινο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
500γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι περασμένες από καυτό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
3. Προσθέτουμε το κρασί, μετά τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τις ελιές.
4. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.