ΥΛΙΚΑ
10 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
του φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Πολτοποιούμε τις αντσούγιες με το σκόρδο, το ξίδι και λίγο λάδι στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Καθώς γυρίζει το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι.
Αποθηκεύουμε την αντσοϊάντ σε ένα βαζάκι (κρατάει 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο). Για να τη σερβίρουμε, ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και τις αλείφουμε με μισό κουταλάκι από τη σάλτσα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα.